Julmarknader i Göteborg

Taggat med

Välkommen till grannskapet
, ,

Share

Det är äntligen December och i Göteborg börjar julen vakna till liv när NK har sin traditionella julskyltning och hela Avenyn blir ett långt ljusstråk med hundratals lampor på byggnaderna, träden och flaggstängerna. Och vad vore en julstad utan några marknader? Njut av adventshelgerna med en promenad på dessa populära marknader som finns utspridda i staden.

Haga

Det vore en synd att missa julmarknaden i gamla Haga som kunde vara ett utdrag ur en Astrid Lindgren-bok. Strosa längs gatan vars utställare säljer allt från ost och salami till vantar och prydnadssaker. Passa även på att julshoppa i butikerna innan du tar en varm paus i någon av caféerna, till exempelvis Café Husaren som står för den kända ”Hagabullen”.

Kronhuset

Det 360 år gamla Kronhuset står som värd för en gammaldags julmarknad som har allt mellan juldekorationer och traditionella hantverk. Passa även på att njuta av omgivningen bland kronhusbodarna efter att ha ätit en härlig lunch på Café Kronhuset. Du behöver inte gå långt för att få en julkänsla från 1600 talets Göteborg, det är nämligen endast 10 min gångavstånd från Flora!

Palmhuset

Den perfekta platsen för den blomtokige! Upplev bland annat en exotisk julgran från blomsterkonstnären Tage Andersens utställning som pågår på just Palmhuset fram till januari. Palmhuset ligger inne på Trädgårdsföreningen som ligger alldeles vid Vallgraven intill Avenyn.

Taggat med

Välkommen till grannskapet
, ,