about-us

Flora Hotel
En mindre vanlig vistelse

Välkommen till
ett oberoende boutiquehotell i Göteborg.

Genom åren har vi fått en trogen skara gäster och många goda vänner längs vägen. Det är något vi är både stolta och glada över. Lika stolta är vi över att vara ett oberoende hotell. Ett alternativ till det förväntade. Det tänker vi fortsätta att vara.


Att Flora är ett familjedrivet hotell råder det ingen tvekan om. Det är jag och min man Daniel som driver Flora och det har vi gjort i 25år.

Det började med 16 enklare rum i vandrarhemsstil. Men allt eftersom vi växte in i rollen som hotelierer, och allt fler rum i huset blev lediga, växte Flora till ett 4-stjärnigt hotell med 70 rum allt som allt.

Eftersom Daniel hade ett förflutet i modeindustrin var det naturligt att hans vänner kom och bodde hos oss när dom besökte Göteborg. Och dom fortsätter att komma, så idag har vi en lång lista på klädmärken bland våra gäster.

Eftersom dessa människor ofta reser för att visa sina senaste kollektioner för återförsäljare har vi inrett showrooms här på hotellet. En effekt av det är att Flora blivit ett ställe där man gärna har möten och gör affärer. Eller enkelt uttryckt – kreativa människor i en kreativ miljö.

 


Att vi har så många trogna, återvändande gäster skapar en varm och väldigt speciell atmosfär, som du känner redan första gången du kommer hit.

Vi är oberoende på det sättet att vi inte tillhör någon hotellkedja. Det är viktigt för oss att det förblir så. Men sen 2009 är vi stolta medlemmar i The White Line Hotels, en fin och praktisk guide till personliga hotell och annorlunda boende.

Trots att vi satsar mycket på design vill vi inte kalla Flora för ett designhotell. Vi ser oss mycket mer som ett hem hemifrån för dem som vill hitta sitt boende utanför de kända kedjorna.

Vårt absolut bästa sätt att börja dagen på är att få träffa våra gäster vid frukosten, precis innan dagens alla aktiviteter sätter igång… Vårt hotell ska vara en bra plats för alla er som väljer att bo här, men också för oss och de underbara människor som jobbar med oss. Flora har blivit en livsstil. Det är vad vi är och vad vi gör och vi älskar det.

Carina Högberg

Ägare och grundare

 

Möt designernRasmus Larsson

Det har været en fantastisk rejse siden vi startede op med renoveringen af Hotel Flora i 2009, hvor det fysiske ydre blev ændret med ny facade, reception og baren blev de første ting som blev ændret, tankerne har fra start været at skabe små oplevelser lige meget hvor man kigger rundt…

Vi har arbejdet meget med temær, total oplevelser og stemningar. Bl a kan nævnes "The Elton John room" som i den grad bevæger sig i 80ér universets farver. "Lady Flora room" hvor ordet pink/lyserrød må siges at blive taget bogstaveligt, alt tænkelig inventar er very Ladies. Ell "The Rock room" hvor denim og læder gå op i en højere enhed. "The History room" som med bla hjælp af gamle fotos fra Gøteborg blæst op i stor storlek samt farve valg henleder tiden fra før farve tvét...

Vi har fået mulighederne med dette projekt at tænke så anderles og spændende tanker og glæder os allerede til næste etape...

Rasmus Larsson
DESIGN BY US