Blogg

Upptäck vad som händer i Göteborg med våra bloggtips

Hotel Floras guide för en perfekt vistelse i Göteborg och tips om det som händer runt omkring oss.

Novembernytt

Nu är renoveringen av vår reception nästan klar, det saknas några sista detaljer men sedan är vi i mål. Vi är så nöjda med resultatet och hoppas att ni, bästa gäster, känner detsamma. Vi har fått en större receptionsyta för in- och utcheckning, ny bar samt en härlig lounge med en sex meter lång soffa som inbjuder till både arbete och skönt häng med nära och kära.

Vi välkomnar er in från höstrusket till vår restaurang Södra Larm Bar & Bistro som du når via Hotel Flora eller direkt från Södra Larmgatan 9. Här serverar vi vår omtyckta frukostbuffé alla dagar i veckan för både hotellgäster och övriga frukostsugna.

God lunch serveras måndag-lördag, boka ditt bord här.

Vällagad middag serverar vi tisdag-lördag där vi erbjuder svenska klassiker som bland annat Biff Rydberg, handrullade Köttbullar och Friterad Rödtunga. Ostron och Champagne kan vi självklart också fresta med.

Behöver du en tillfällig arbetsplats, Show Room eller Chambre Séparée för dig och dina kollegor har Flora Workspace flera trevliga lokaler att tillgå. Kontakta oss så hjälper vi till att skräddarsy en lösning för just dina behov. Fika, lunch och middag hjälper Södra Larm Bar & Bistro till med.

Jul på Liseberg öppnar sina portar den 19 november och är sedan öppet fredag-söndag december ut. Gå på klappjakt bland julmarknadens bodar, värm dig runt eldar och med varm dryck i händerna, eller få upp ångan i de vintervakna karusellerna.

Varje adventshelg från 26 november är det Julmarknad i Haga, en av Göteborgs äldsta stadsdelar med mysiga butiker och klassiska landshövdingshus. Botanisera bland hantverk, design delikatesser och allt som hör julen till.

Letar du efter personliga julklappar ska du kolla in à la London Juldesignmarknad. I dagarna tre är det marknad alster från 80 nytänkande och inspirerande designers. À la London håller öppet 18-20 november på Auktionsverket Kulturarena.

Välkomna till oss och till Julstaden Göteborg <3

 

Läs mer

HOTEL FLORA BYGGER OM

Det växer fram en helt ny Reception och Loungebar hos oss som ska vara färdigställd i början av september. Vi ser verkligen fram emot att få inviga dessa tillsammans med er på röda mattan och hoppas att ni kan ha överseende med diverse renoveringsmoment fram till dess.

 

Annars har eventstaden Göteborg öppnat upp till 100% och vi har nyss avslutat ett soligt Way out West och ser nu fram emot Håkan Hellströms kommande konserter som senare i höst följs av spelningar med bl a nobelpristagaren Bob Dylan och därefter den nobla rapparen 50 cent.

 

Vår restaurang Södra Larm Bar och Bistro har äntligen börjat med sin lunchserveringen igen efter högsommaren. Du kan avnjuta lunchen mellan 11.30-14.30 och sedan slår vi upp dörrarna igen vid 17.00 till sent. Följ oss gärna på vårt instagramkonto sodralarm eller anmäl dig till vårt nyhetsbrev på hotel flora.se för att få tillgång till veckans meny och mycket annat matnyttigt

Läs mer

Södra Larm Bar & Bistro

Du har väl inte missat att vi har öppnat en egen restaurang, Södra Larm Bar & Bistro! Här har vi skapat en miljö som lcokar såväl Göteborgaren som våra hotellgäster. Södra Larm Bar & Bistro ligger på Södra Larmgatan 9, men det går alldeles utmärkt att gå via Hotel Flora och Grönsakstorget också. Här serverar vi vår omtyckta frukostbuffé alla dagar i veckan. Kvällsmenyn består av svenska klassiker med en blinkning mot frankrike såsom det svenska köket ofta är. Vad sägs om Råbiff på flank med dijonaise, äggula, hackad silverlök, kapris, senapspicklad rödbeta och krasse med pommes och riven parmesan? Eller Grillad Tonfisk med gremolata dressing, tomater, romansallad, picklad jalapeno och friterad broccoli, grillat surdegsbröd med vitlök och persilja? På vår meny hittar du vällagad mat från grunden och som skiftar efter säsong. För bordsbokning och meny, läs mer på Södra Larm Bar & Bistro.

Läs mer

Äntligen kultur!

Efter att ha varit stängda sedan den 14 november öppnar nu stadens museer åter sina dörrar, och som vi har längtat. Från och med den 20 april välkomnar man ett mindre antal besökare på ett smittsäkert, tryggt och ansvarsfullt sätt. Vi rekommenderar ett besök till Göteborgs konstmuseeum och det Fürstenbergska galleriet där verk av konstnärer som Richard Bergh, P.S. Krøyer, Carl Larsson och Anders Zorn är representerade. Så passa på, boka din staycation på Hotel Flora och besök stadens kulturella pärlor i lugn och ro.

 

Läs mer

POP-UP YOGA STUDIO

Morgonklasser på Flora V.26-33 onsdagar-torsdagar 08:00-09:00 samt lördagar 09:00-10:00. Du som är gäst på Flora bokar din plats genom att maila oss på info@studioflow.se, och när du har fått svar från oss så är din plats bekräftad. Priset per klass är 120kr som betalas på plats genom swish. De öppna klasserna är både för dig som gäst på Flora och för våra medlemmar på Flow.

Personlig yoga. Välkommen med din förfrågan till info@studioflow.se, vi pratar ihop oss om dina önskemål inför klassen. Efter det bygger läraren ihop 1h klass anpassad till just dig. Pris 850kr.

Yoga - small group. Vill ni i samband med er vistelse på Flora boka en privatklass för 2-6 personer? Härligt, klart vi löser det! Mejla din förfrågan till oss så bollar vi vidare där, info@studioflow.se. Vi anpassar klassen utefter era önskemål och tidigare erfarenheter. Pris 1500kr för 1h.

Sommarkort: Studio Flow har ett sommarkort för sommaren 2020, det är ett 5-klipp som gäller mellan 13 juni - 30 augusti och kostar 650kr. Kortet är giltigt både på Studio Flow och på Hotel Flora och köps genom studioflow.gymsystem.se.

Läs mer

FÅR HUNDEN FÖLJA MED?

Vi älskar våra fyrbenta gäster och dom är mer än välkomna! Det är lätt att ha med sig hunden när man bor på Flora. Utanför hotellet ligger Kungsparken där ni kan strosa längs Vallgraven och Floras Kulle med er lille vän. Dessutom får man ta med sin lilla älskling på många restauranger i staden t.ex. Natur   Totale   Bord 27  Sorellina   Mr P   Toso.

Vi ställer inga krav på våra pälsklingar som bor hos oss, däremot gör vi det på husse och matte. Vill man ta med sig hunden gäller följande; Storleken har betydelse och vi kan tyvärr bara välkomna hundar under 15 kilo. Man får inte lämna hunden ensam på rummet. I sommar bjuder vi på hundens vistelse och tar inget extra betalt, såvida lilla Fido inte har åsamkat någon skada i rummet. För eventuella skador eller om det är väldigt smutsigt på rummet tillkommer extra avgifter som vi tar betalt för vid utcheckningen.        

Läs mer

Packa ner joggingskorna och utforska Staden!

Göteborgarna älskar att röra på sig, och stan vimlar av joggare från tidig morgon till sen kväll. Varje år i mitten av maj går startskottet här för världens största halvmara Göteborgsvarvet, och folk går man ur huse för att heja fram deltagarna från start till mål. Av förklarliga skäl blev årets lopp inställt, men redan nu är anmälan öppen för nästa års deltagande. Dessutom utökar man evenemanget med Göteborgs Marathon i samband med stadens 400-års jubileum.

Göteborgsvarvets bana går över broar och torg, och är ett perfekt sätt att utforska staden och samtidigt få ett rejält träningspass. Oavsett om du väljer att springa 2 - 5 - 10 eller 21km så är det enkelt att hitta fina löprundor utmed stadens kanaler och grönområden.

Läs mer

Upptäck Delsjön!

Strax öster om centrala Göteborg, hittar ni Delsjöns Naturreservat och de sammanhängande sjöarna Stora och Lilla Delsjön som bjuder på härliga bad, kanotuthyrning, lek- och grillplatser. Från Skatås Motionscenter utgår flera löpspår, och här finner man löpning som passar alla. Från grusstig till obanad terräng, utmed sjöarna och genom skogspartier. Det är enkelt att ta sig till Delsjön med spårvagn, cykel eller bil. Eller varför inte springa dit så är du uppvärmd och redo!

Läs mer

Trail och upplevelselöpning!

I början på året anordnas Sandsjöbacka Trail som sträcker sig från Kungsbacka i söder till  Göteborg i norr. Årets lopp var på 5 olika distanser, från 7,5 till 60km. Sandsjöbacka Naturreservat bjuder på ett spännande och vilt landskap med berg, ljunghedar, småsjöar och skog. En upplevelse för dig som söker löpning med större utmaning och längre distanser.

Götaleden är ett annat äventyr med start i centrala Göteborg. Leden är en naturupplevelse genom 4 kommuner och 9 etapper. Från starten vid Kungsportsplatsen, till målet i Alingsås är det 71km. Spring så långt du orkar och åk kollektivt tillbaka.

Läs mer

Göteborgsk Cool Factor

"Göteborg är en stad som är lätt att älska" skriver the The Guardian i sin artikel 10 of the coolest neighbourhoods in Europe där Göteborg och Järntorget/Långgatorna kniper förstaplatsen. Och vi kan inte annat än att hålla med. Vi är så stolta över vår fina stad med all dess undergroundkultur, musikscener och småskaliga vattenhål. Från Hotel Flora på Grönsakstorget är det inte mer än 1000meter och knappa 10minuters promenad till Järntorget och därmed kniper vi förstaplatsen som det närmst belägna hotellet till det coolaste stråket i Europa. ;)

Läs mer

Robyn klar för Way Out West 2020

Det finns all anledning att längta till Way out West i år, och alldeles extra mycket till den 15 augusti då Robyn avslutar festivalens sista konsert. Vågar vi garantera att det blir magiskt, underbart och alldeles oförglömligt? Det kan ni skriva upp att vi gör. Från Hotel Flora och Slottskogen tar ni er lättast med spårvagn nr:2, 6 eller 11. Väljer ni att gå så är det inte mer än dryga 30minuters härlig promenad genom staden. Way out West pågår mellan 13-15 augusti 2020.

Läs mer

Stängt under Jul och Nyår.

Vi har stängt under perioden 20191222-20200102.

Vi önskar er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Läs mer

à la London Design Marknad

Två dagar, två gånger om året drar à la London Design Marknad fulla hus.

THINK BIG, SHOP SMALL!

à la London Design Marknad startades 2010 med syfte att lyfta fram nytänkande kreatörer och designers och företag.

Årets julmarknad pågår 22-24 november, i Auktionsverket Kulturarena's fina lokaler.

Läs mer

Hasseblad and the Moon

I år är det 50år sedan den första människan satte fot på månen. Denna historiska händelse som Hasselblad är så starkt förknippad med. Det var runt 1965 som Hasselblad tog fram en skräddarsydd kamera åt NASA inför de kommande rymdfärderna. Utöver den permanenta utställningen Hasselblad and the Moon, pågår utställningen Moonlight fram till den 22 september 2019. Hasselblad Center finner ni på Götaplatsen i Göteborg, 15-20 minuters promenad från Hotel Flora. Väl där rekommenderar vi även ett besök på restaurangen Mr P som ligger "vägg i vägg".

 

Läs mer

Merci beaucoup!

Thank you A Taste of My Life for your lovely written article about us!

It was a pleasure having you as our guest, and please come back soon. :)

Läs mer

Way Out West

Neräkningen har börjat och vi är laddade för Göteborgs bästa musikupplevelse, Way Out West. 

Läs mer

The Vasa bridge

Vasabron, nära Hotel Flora, är en av en av Göteborgs huvudbroar och en av de bäst bevarade jugendbroarna i Sverige. Sedan 1907 har den burit hästvagnar, spårvagnar och andra fordon över vallgraven. Nu är det dags att ersätta den med en ny bro som ska stå i ytterligare hundra år. Arbetet  har påbörjats…

Läs mer

Stargazing

Visste ni att Sveriges enda folkobservatorium finns här i Göteborg? På måndagar och onsdagar klockan 19.00 fram till 21 December erbjuder Slottskogsobservatoriet kvällsvisningar där blicken riktas uppåt mot stjärnorna. Man behöver inte förboka innan…

Läs mer

Christmas at Liseberg

Pumpor och spöken är nu ett minne blott efter Lisebergs Halloweenfirande och äntligen har det ersatts med granar, miljontals lampor och glöggdoft. Idag är det alltså dags för Liseberg att återigen öppna portarna till sin fantastiska julmarknad och du tar…

Läs mer

Håkan Hellström at Ullevi

Jojjomän det stämmer! Håkan Hellström kommer tillbaka till Ullevi i sommar för att göra en favorit i repris. Spelningen för 1,5 år sen blev en extrem succé när Håkan Hellström slog Bruce Springsteens publikrekord. Den 4 och 5 Juni 2016 är datum som ska läggas på minnet…

Läs mer