Skip to main content

Om oss

Läs mer om Hotel Flora

Genom åren har vi fått en trogen skara gäster och många goda vänner längs vägen. Det är något vi är både stolta och glada över. Lika stolta är vi över att vara ett oberoende hotell. Ett alternativ till det förväntade. Det tänker vi fortsätta att vara.

Att Hotel Flora är ett familjedrivet hotell råder det ingen tvekan om. Det är jag och min man Daniel som driver Flora och det har vi gjort i 25 år.

Det började med 16 enklare rum i vandrarhemsstil. Men allt eftersom vi växte in i rollen som hotelierer, och allt fler rum i huset blev lediga, växte Hotel Flora till ett 4-stjärnigt hotell med 70 hotellrum allt som allt.

Eftersom Daniel hade ett förflutet i modeindustrin var det naturligt att hans vänner kom och bodde hos oss när dom besökte Göteborg. Och dom fortsätter att komma, så idag har vi en lång lista på klädmärken bland våra gäster.

Eftersom dessa människor ofta reser för att visa sina senaste kollektioner för återförsäljare har vi inrett showrooms här på Hotel Flora. En effekt av det är att Hotel Flora blivit ett ställe där man gärna har möten och gör affärer. Eller enkelt uttryckt – kreativa människor i en kreativ miljö.

Att vi har så många trogna, återvändande gäster skapar en varm och väldigt speciell atmosfär, som du känner redan första gången du kommer hit.

Vi är oberoende på det sättet att vi inte tillhör någon hotellkedja. Det är viktigt för oss att det förblir så. Men sen 2009 är vi stolta medlemmar i The White Line Hotels, en fin och praktisk guide till personliga hotell och annorlunda boende.

Trots att vi satsar mycket på design vill vi inte kalla Hotel Flora för ett designhotell. Vi ser oss mycket mer som ett hem hemifrån för dem som vill hitta sitt boende utanför de kända kedjorna.

Vårt absolut bästa sätt att börja dagen på är att få träffa våra gäster vid frukosten, precis innan dagens alla aktiviteter sätter igång… Vårt hotell ska vara en bra plats för alla er som väljer att bo här, men också för oss och de underbara människor som jobbar med oss. Flora har blivit en livsstil. Det är vad vi är och vad vi gör och vi älskar det.


Carina Högberg,
Ägare och grundare

MÖT DESIGNERN: RASMUS LARSSON

 

 

 

Det har varit en fantastisk resa sedan vi startade renoveringen av Hotel Flora 2009. Det första som renoverades var det exteriöra med en ny fasad, en ny reception och bar. Tanken har sedan starten varit att skapa små upplevelser oavsett var du tittar. 

Vi har arbetat med teman, den totala upplevelsen och stämningar. Så som ”The Elton John room”, som befinner sig i 80-talets spektra av färger. ”Lady Flora room”, där ordet pink/rosa har tagits bokstavligen och hela inredningen är väldigt Lady. Eller varför inte ”The rock room”, där denim och läder bildar en högre enhet. ”The history room”, som med hjälp av bland annat gamla fotografier av Göteborg i jätteförstoringar för tankarna till tiden före färg-TV. 

Vi har fått möjligheten att tänka annorlunda och spännande i detta projekt och vi ser redan fram emot nästa etapp. 

Rasmus Larsson
DESIGN BY US
 

Back to top